“Zlotvorko, ti si davno zakopana!” Glumac Hadžihafizbegović odgovorio Vjerici Radeti nakon morbidnog tvita

Na komemoraciji Hatidži Mehmedović, koja je juče održana u Kulturnom centru u Srebrenici, glumac Emir Hadžihafizbegović u svom govoru osvrnuo se i na sramotan komentar Vjerice Radete, poslanice Srpske radikalne stranke u Skupštini Republike Srbije.

Poznati glumac rekao je  da je razmišljao da li treba prljati skup s “nesortom i ološem, koji zahvaljujući društvenim mrežama mogu iz svojih mišijih rupa da napišu nešto što će čitati ceo svet”.

– Ne pada mi na pamet da pominjem to ime institucionalne nesorte koja je objavila hoće li Hatidžu ukopati muž ili sinovi – poručio je Hadžihafizbegović i dodao da su u Srebrenici tužni svi oni koji su poznavali Hatidžu.

 *Hatidža Mehmedović – Printskrin: Youtube/Zentrum für Politische Schönheit

– Cela BiH će ukopati Hatidžu. Ukopaće je sav civilizovan svet. Ukopaće je hrišćani, pravoslavci, jevreji, muslimani, Romi, eskimi, Žene u crnom iz Beograda, i Srebrenica i Sarajevo i Tuzla i Mostar i Zenica i Bihać i Banja Luka i Trebinje i Doboj i Prijedor i Bijeljina i Brisel i Pariz i Njujork i London i Zagreb i Beograd i svaki deo dunjaluka gde živi makar jedan čestit i pošten čovek. Eto ko će je ukopati, nesorto.

Ukopaće je čovek koji se gnuša zla. Makar živeo na bilo kojem meridijanu. Ali ti si nesorto fenomen. Ti si se rodila i odmah ukopala. Rodila si se i odmah ukopala, jer takve zakržljale psihologije i oni koji te institucionalno podržavaju i institucionalno besramno ćute na pogane reči ne pripadaju ljudskoj vrsti. Tebe, zlotvorko, mogu iskopati, ti si davno zakopana – poručio je Hadžihafizbegović.

 *Vjerica Radeta objavila je sraman komentar na račun preminule Hatidže Mehmedović

Foto: Tanjug/Tanja Valič, Youtube/Televizija5 BiH

Hatidža Mehmedović sahranjena je u sredu, nakon što je preminula u nedelju nakon duge i teške bolesti.

Tokom genocida u Srebrenici u julu 1995. godine izgubila je dva sina, supruga, brata i mnogo članova porodice. Bila je predsednica Udruženja Majke Srebrenice.

 

(Izvor: telegraf.rs / klix.ba)